Sunday, September 30, 2007

Jens Lekman was here


Det har varit svensk film- och musikvecka i Moskva. Svenska filmer (våra svenska lätt "lågmälda" filmer passar nog ryssarna perfekt) har visats, svenska dj:s har spelat - och så var Jens Lekman, Lia Boysen och han som spelar gubben på McDonalds i Östermalmsfilmen Darling i stan. Bland annat.

Därför tog vi oss alltså till Klubb Ikra (tänk Debaser) och Jens Lekmans konsert i lördags. Inträdet var 700 rubel, och varje gång vi sträckte fram en tusensedel till kassörskan så hördes det karaktäristiska sura baskugsläget jag tidigare har bloggat om. 1000 rubel. Mycket pengar. (Men det kostade ju 700, kan man tycka, 1000 rubel borde vara den normala valören att betala med. Nåväl. This is Moska).

Så när vi krusat och bönat och bett och fått förklarat för oss att "Jens Lekman playzzz anothzer 40 minutes" var konserten slut.

Men Lia Boysen var där och det var även Åsa Faringer (Tror jag. Baserat på väldigt lös information. Hon som regisserat Svarta Nejlikan?) och vi drack rysk champanskaja i ett rum med dansande laserstrålar, så det gick ingen jättenöd på oss ändå (fast vi drack inte champangen med de svenska kändisarna, iofs).

Pics från kvällen: Carls roliga kompis Christian Philippe, direkt från Minneapolis, Torun Larsson, Jakob G (bakom laserstrålarna), Ullis, Katja.

Ikra: Kazakova Ulitsa, #8a, Metro: Kurskaya

No comments: