Tuesday, February 26, 2008

Krasnaja Poljana - here we come!

Är på reportageresa i Putins favoritskidort, Krasnaja Polyana, tillsammans med fotograf Nicklas Blom och åkarna Wille och Per.

Som jag trodde var 18. De var de inte. De är 24 och fullt på det klara med att i Moskva finns det snygga brudar. Så efter att Jonas först bytt ut samtligas skor och t-shirts ”den där t-shirten är lite väl vild, du får låna en skjorta av mig”, traskade Jonas polare och de tre glada åkarna iväg ut i natten.

Och jag skickade sms av typen: ”Jonas, snälla se till att de kommer hem innan taxin går”. De gjorde de också. Fem i fem på morgonen. "Varför sover inte du?", frågar Per. ”För att vi drar om fem minuter, svarade jag.

Men nu är vi här. I en liten by där snön har vräkt ner i en vecka och där – ta ta! – självaste president Putin befinner sig just nu.

Och vi är inkvarterade i en lyxlägenhet med 5 plasmatv-apparater, varsitt badrum (thank godness), pool och bastu i närheten och några verandor som grädde på moset.

Bild av killarna som får låna halsduk av Jonas och sturska är på väg ut i vit skjorta och hala skor, och så samma gäng i taxin till flygplatsen.

No comments: