Tuesday, November 18, 2008

Lemmel was hereFamiljen Anna och Fredrik Lemmel har varit och hälsat på, vilket betyder att jag gjort saker som jag aldrig tidigare gjort (varit på Russian Space Center) och gjort saker jag aldrig kommer göra igen men heller aldrig gjort tidigare (äta på Moskvas over crowded MacDonalds och som grädde på moset handla en keps på Hard Rock Café) och "snackat" med ett gäng ryska kosmonauter som (rymdturisten) och dataspelsmiljonären Richard Garriot som betalat 35 miljoner dollar för att få åka till rymden, några riktiga kosmonauter plus den förste mannen i världen att göra en rymdpromenad, Aleksei A Leonov.

Osv.

Det var väldigt kul och bilder från Space Center kommer snart. Tills dess - håll till godo med Fredrik Lemmel i en så kallad "G-dräkt"* som han inhandlade på Izmaljovimarknaden:

G-dräkten:

- 100 000 feet (det är stratosfären...)
- Klarar 10G-50 till + 50 grader
- Eluppvärmt visir på hjälmen
- Användes fortfarande 1987

*G-dräkt: byxor med inbyggda blåsor vilka fylls vid accelerationsbelastning (g-belastning) och därvid utövar ett tryck över buk och ben. Härigenom förhindras att blod ansamlas i nedre delen av kroppen. G-dräkten ingår i stridsflygarens utrustning.

No comments: