Wednesday, April 30, 2008

Söderanpassat

15 lediga dagar i maj. Maj månads ryska ledighetsorgie drar igång med en rivstart från och med i morgon, torsdag. Vilket, den här specifika helgen, första majhelgen, kommer att innebära att alla ryssar drar till sina dachor (lantställen) eller till Turkiet eller Grekland eller var de brukar resa. Och att alla expats, svenska iaf, drar till sina föräldrars lantställen "för att andas frisk luft -guuud så skönt", eller på chica weekends till Budabest och Belgrad och allt vad det nu är.

Men inte Jonas och jag. Vi har nämligen bestämt oss för att "turista i vår egen stad", som det så lämpligt kallas.

Kanske kommer jag att hitta några "söderanpassade" ställen att tipsa om i framtida reseguider?

Fick följande mejl i går:

".... har just läst dina resetips om Moskva. Mycket bra. Vi är 3 killar, 28-30 bosatta i Göteborg, som ska åka nu denna veckan, tors-sönd, till Moskva.

Vi ska bara hänga o turista. Vi är väl mer södermalms-orienterade än stureplan om man säger så. Så vi kommer nog inte försöka komma in på många av dom klubbar du skriver om. Sandunovskijbadet och Izmailovsky-marknaden känns väldigt intressant."

Till er tre göteborgare vill jag bara säga: Jag går också på Izmailovskymarknaden! Nästan varje helg! Har nog varit där 30 gånger, minst!

No comments: