Thursday, April 23, 2009

Det är NYC-stämningen jag vill åt

Käkade middag på nyöppnade Black Berry café igår. Gott (mycket asiatiskt - och så en mix av massa annat förstås, detta är Ryssland), helt okej service - och bra priser. Något har nämligen hänt i Mosvka - idag paraderar även den ryska sociteten med de fetaste plånböckerna på restauranger där en sushirulle inte kostar lika mycket som en månadslön för en pensionär. Nånstans verkar det inte vara lika coolt att spendera hutlösa summor på restauranger längre. Kanske är det krisen som gör det - kanske är det ett utvecklingsland under uppvaknande vi ser.

Det som dock gör att en restaurang i Moskva aldrig kan få högsta betyg (trots att både thaisoppan, thaisallanden, vårrullarna och de friterade räkorna faktiskt var fab) är bristen på det så kallade NYC-sorlet. Ryssar pratar helt enkelt inte lika engagerat och livligt (och framförallt inte lika högt) som amerikaner, i alla fall inte när de går på icke ryska restauranger. Istället låter de musiken (allt som ofta hemsk techno) överrösta stämningen.

***************

Om Black Berry Café: "The new venture is meant for business-minded and active people. As the representatives of the Ginza Project holding say, “The BlackBerry is the only restaurant in Moscow where brunch is not only the late supper with a glass of wine, but is part of the concept that over time becomes the habitual and pleasant lifestyle”.

Adress: Academic Sakharov Prospect 10. Metro: Chisty Prudy.

No comments: