Thursday, April 2, 2009

Restaurang Manhattan

Det finns en restaurang i Moskva som heter Restaurang Manhattan och som ligger i Peking Hotell (ett hotell som haft sin storhetstid om man säger så). Restaurang Manhattans inredning består av slåttermaskiner, heltäckningsmatta, neonskyltar med "Manhattan"-text och planscher föreställandes skyskrapor i nattens ljus, alltså såna planscher man köper på Kopparbergs Marknad (mina barndoms-hoods).

Restaurang Manhattan är på det hela taget en ganska tacky institution, men när jag säger till Carro: "Lunch - och du får bestämma PRECIS vilken restaurang du vill", då väljer hon Restaurang Manhattan, trots att det ändå finns schyssta ställen i den här stan.

Och jag tror inte det är för att vi bägge vill, för en timme eller så, längta tillbaka till svunna NYC-tider, snarare tror jag att det handlar om att på Restaurang Manhattan behandlas du som en gäst på en restaurang i vilken stad som helst: Du får beställa utan att behöva gnälla (onödigt rim), maten kommer in samtidigt, serveringspersonalen ler vänligt och du möts inte av sura blickar om du har mage att be om olika saker vid flera tillfällen under lunchen.

Tack Vincent för tipset, vi diggar Restaurang Manhattan!

Restaurang Manhattan ligger i Peking Hotell vid Majakovskaja square.

No comments: