Monday, April 27, 2009

A Russian moment


"A Russian moment"
kallas något som sker i Ryssland och som gör att man blir mer eller mindre fly förbannad/jätteirriterad - eller - om man har lärt sig att hantera Ryssland - likgiltig, ibland tom likgiltig och överseende.

Exempel på "a Russian moment":

- Johan E sätter sig på en parkbänk i det fina sommarvädret. "Ritsch, ritsch" - när Johan reser sig upp för att gå inser han att bänken är nymålad, att färgen är gul, att ingen "Nymålat!" skylt har varnat honom om detta - och att hans nyinköpta kostym kommer att gå direkt till papperskorgen utan att passera "gå."

- Clouie lämnar in sina kostymer på kemtvätt med de noggranna instruktionerna: "Jag måste ha dem senast på fredag, för då ska jag åka på ett viktigt möte i Sverige". Döm om Clouies förvåning när han går till kemtvätten och inser att butiken helt sonika har gått upp i rök. Finito. Finns inte mer.

PS: Äpplet på bilden symboliserar så många "Russian moments". "Ett grönt äpple" finns naturligtvis inte på menyn. Men när du efter enträget tjat väl lyckas beställa ett äpple (som serveras på ett fat) får man ett äpple som det på bilden.

No comments: