Wednesday, March 18, 2009

Vi har ju slagits i PoltavaEfter den senaste veckans intervjuer med svenska och ryska businessherrar har jag förstått att ryssar generellt anser att svenska män trots allt är "riktiga karlar": Män, (alltså, i Ryssland finns inget som heter Babybjörn för pappor och jämställdhetsdebatt) tycker om att bada bastu, dricka vodka och kommer från ett land i norr, och sist men inte minst så har Sverige slagits i Poltava.

På fredag reser Jonas, Filip E och jag till Far east Russia, till Kamchatka, en avlägsen plats på jorden. Och här gäller det verkligen gäller att visa sig vara en riktig karlakarl, allt enligt de välkammade och Whyredklädda gossarna Jonas och Filip som förra året fick kämpa ordentligt för att bevisa sig för de ryska machomännen (inte duscha, inte äta lunch "for wimps, we're here to ski", bada i ett iskallt Berings hav, dricka vodka i dricksglas osv).

I år ska jag alltså med. Och det är just detta mandomsprov jag är mest oroad över. Helikopterövningar och brunbjörnar kommer på andra plats.

No comments: