Monday, June 11, 2007

Svenska nationaldagen meets Glen Spove

Jaja, har man aldrig firat den svenska nationaldagen tidigare, varför inte börja i Moskva?

Jag trodde dock att jag kände min man bättre än jag tydligen gör - det visade sig nämligen att Jonas hade bokat "räkfrossa" på restaurang Skandinavia nationaldagen till ära. (Men iofs är ju Skandinavia toppen och vid närmare tanke även räkfrossan, eftersom jag mot slutet av nomadtrippen hallicunerade över "kräftstjärtssallad med avocado". (Tex den på Café Foam på Karlavägen i Sthlm).


Sagt och gjort: Jonas, Daniel Larsson, Ebba, Thony Andersson och hans tjej Ida och jag räkfrossade alltså tillsammans med svenskt ambassad-, bank och så vidare-folk, drack vitt vin och lingondricka och lystrade till försök till allsång ackompangerat av svenske ambassaden "Nej, den här visan blir det allt omtag på" (Plågsamt).

Men det hela var himla trevligt. Det här var nämligen kvällen då jag fick veta lite mer om Thony Andersson (som vi träffade första gången när TV3-människorna var här, Thony var deras reseledare i Moskva).

Thony är nämligen inte bara före detta innebandyproffs - han är även polare med den gamle svenske strippan Glen Spove.

Sveriges nationaldag var alltså dagen då en sedan länge väl förborgad hemlighet till sist avslöjades.

Jag: "Glen Spove! Honom skrev jag ju beundrarbrev till när jag gick på mellanstadiet"

(Why, oh why - en strippa? Jag fattar fortfarande ingenting).

"Och jag fick dessutom svar från honom!"

Hela sällskapet höll på att bryta ihop, och jag hoppas vid min gud att jag inte pratade om detta samtidigt som Moskvas svenske ambassadör lotsade 50 svenskar genom det svenska snapsvisearvet.

1 comment:

Lotta said...

Glen spove är min musiklärare nu :D Han vill helst inte prata om sin bakrund , men alla vet om det . Och alla gillar det ;D