Saturday, June 2, 2007

The trendy city Ulan Bator

Efter att ha retat gallfeber pa vara europeiska medresenarer pa taget fran Irkutsk - Ulan Bator (i Mongoliet, alltsa) (och vi hade ocksa tid att reta gallfeber pa dem eftersom sjalva gransovergangen Ryssland - Mongoliet tog 9 timmar), genom att forklara att vi minsann hade for avsikt att leta upp "trendy bars" i Ulan Bator (varpa en del svarade: Ehh... "The right way to travel is..."osv trams) kom vi da till sist fram till Ulan Bator = UB.

UB ar inte som alla andra stader om man sager sa:

1. Jag, och inte heller Ebba, har nagra som helst problem med att bo varsomheslt i varlden, oavsatt smutsigt, kackerlackor, gers i mongoliska oknen eller skitiga hotell i Irkust, problemen uppstar forst nar hotellen GER SKEN av att vara fladiga - och inte ar en TILLSTYMMELSE till att vara det. Alltsa: Hotel Peace Bridge i UB hade har i lakanen, saknade toapapper, dorren till toan gick inte att stanga, det var cigghal i overkasten, tvalen var anvand osv osv. Ebba fick alltsa ytterligare ett utbrott, vilket resulterade i ett nytt rum utan toapapper och en trasig remote control.

2. "Trendy Bars" i UB = folktomma, superdesignade barer dar man lats forsta att vi endast kommer in om vi "dress up in our best Gucci outfit".

Well.

Men eftersom vi bada tva har med oss vara finskor pa den har resan, varsitt par ballerinaskor: Ebba ett par silvriga och jag ett par navy blue, var det ju inga som helst problem att glida forbi den icke existerade face kontrollen:

"Yes. This place is for upmarket VIP only", sa en av the experienced coctail makers pa "Crystal Longe". Pa fredagar ar det "party time" pa Crystal. Pa lordagar (idag) ar det "private party for people over 28", och vi serverades bland annat sexy choice och nuclear green coctails.

3. Pa dagen brande vi oss i solen (typ 30 grader varmt) och nar vi var pa vag hem (efter att ha tagit ett glas vin pa ytterligare en av av UB:s trendy bars: "GrandKhaan Irish Pub" sa var det snostorm.

I morgon drar vi ut pa stappen dar vi ska bo med en nomadfamilj och hjalpa dem att mjolka yak samt flytta talt. Man ska tydligen ta med sig presenter till familjen. Vi har kopt barnbocker till barnen, men eftersom var forra guide inte kunde forklara sa mycket tog vi saken i egna hander och tankte nastan kopa en "Playboy" till pappan.

To be continued.

No comments: