Tuesday, May 29, 2007

Att fardas pa ett tag i 4 dagar och 3 natter (nastan)

Moskva - Irkuskt i Sibirien = 3 natter och typ fyra dagar och helt fantastiskt.

Foljande hande:


- Ingenting.

- Ingenting.

- Sen besokte en av tagvardinnorna var kupe (hittar inte apostrofknappen pa den har datorn) som var riktigt fin och dammade av spegeln. Eller snarare, speglarna (3 stycken speglar i en kupe pa 4 kvm. Inte illa!)

- Tagvardinnorna hade alla sjalvlysande har som de la upp i spolar emellanat. Den snallaste hade ljusrosa lappstift och sag ut som Mimmi i Mimmi och Reine i fjallen.

- Tagvardinnorna vaktade oss med sina liv, skrek att vi skulle hoppa pa taget nar vi hoppade av (alltsa under stoppen pa stationerna) och aven slet i oss for att fa oss att forsta allvaret i det hela. Vad som skulle handa om vi inte hann med, alltsa.

- Tagvardinnorna dammsog hallen och kupen kanske 5-6 ggr per dygn och de var de enda som fick dusha. Eller, rattare sagt: Nar vi i princip skulle kliva av taget fragade jag om man kunde fa ta en dusch. (Alltsa, haret maste ha luktat som en gronmogelost). "Yeezzz, 127 Rubles", svarade den tagvardinna som hade pa sig en leopardmorgonrock. Fragan ar varfor de inte berattade det innan for oss?

- Vi at kex till frukost och lunch och drack ljummen Champanskaja och surt, ryskt vin till middag, daremellan gjorde vi nagra inkop pa stationerna, varav INGET var atbart, inte ens applena. Och sa oroade vi oss over dansken Tomas som smet ivag till McDonalds i Novosibirsk. Skulle han hinna med taget?

- Vi inspekterade en gubbe som mellan vagnarna utrattade sina behov (nr 1). "Niet toilet", forklarade han ursaktande.

I morgon aker vi pa utflykt till Bajkalsjon, till byn Listvyanka. Med danskarna. Jobbigt att jag inte forstar danska, men Ebba ar ju fran Skane sa det ska nog ga bra.

No comments: