Friday, April 13, 2007

Det är på gatan det händer

Ibland, när jag varit för länge i vår från topp till tå av Ikea inredda lägenhet, glömmer jag faktiskt bort att det lever en helt galen stad precis utanför. Det är liksom... så vitt och fräscht och oskyldigt i lägenheten. Det är det inte på gatan.

Följande saker har slagit mig i dag:
- Ryssar gillar verkligen att dricka alkohol. Ragglandes på gatan, hånglandes på en parkbänk, gåendes på gatan, sittandes på gatan. Gata + park + ryss = alkohol.

- Ryssar gillar att spotta på gatan. Det kanske är därför du aldrig möter en ryss blick, eftersom du hela tiden måste spana nedåt för att inte kliva i de värsta loskorna.

- Störst går först: Ena sekunden ser du en stackars man som med mankraft förgäves försöker putta sin Lada framåt. I nästa sekund glider den största Range Rover Cross Country Sport (eller vad den kan heta) förbi den stackars Ladan och parkerar PÅ trottoaren så att Ladan har ännu mindre chans att förflytta sig.

Det är på gatan det händer.

1 comment:

Anonymous said...

ах ты боже ж ты мой, ангел какой пресвятой выискался!
да шведы у себя в кинотеатрах такой срач устраивают, что после сеанса не пройти-не проехать, и это в центре Стока, промеждупрочим.
И водки выжирате не меньше нашего, только за закрытой дверью и по одиночке бухаете, так что чья бы уж корова-то мычала!