Sunday, April 29, 2007

En rysk elitnikrog är inte direkt sval och avskalad

Fredag och middag på flådiga GQ Bar tillsammans med Cecilia och Daniel. GQ Bar är en hyfsat ny elitnikrog av samma snubbe, Arkady Novikov, som bland annat står bakom trendiga Vouge Café.

Där en svensk trendkrog är avskalad och ren och sval är en rysk elitnikrog för det mesta precis tvärtom: Restaurangen har med fördel nåt crazy prestigetema, menyerna kan vara flera sidor långa (inga "tre rätter på menyn-tendenser" här inte), det dansar ofta halvnakna tjejer i baren och ofta spottar man nån oligark som sitter och pöser med en/flera modell/er och med sitt skydd (livvakt) på lagom avstånd. Dessutom är kyparna väldigt måna om att vara "europeiska" - det är som om dom har sett massa filmer och på så sätt lärt sig hur "det ska gå till på krogen" och så når dom nästan ända fram... men inte riktigt. Pappa, som går i taket så fort en servitris öppnar munnen och frågar "smakar det bra?" skulle till exempel inte haft mycket till övers för vår kypare i fredags.

Men eftersom ryssen i t-banan/kvartersbutiken och på mindre flådiga krogar är ganska sparsmakad med leenden och servicekänsla, uppskattar i alla fall jag omväxlingen.

Sen gillar jag också det russian way, att dricka drinkar (eller vodka) rakt igenom hela middagen, det är vad jag kallas klass!

1 comment:

Anonymous said...

расистище зиг хайль инвандраре ок хем