Saturday, April 14, 2007

Tomt i Marc Jacobs butiken

Besökte i dag TSUM, ett schysst lyxvaruhus på Petrovka 2. Hade inte för avsikt att shoppa något eftersom det bara skulle vara korkat - priserna är rejält sockrade jämfört med resten av Europa och USA, men det är ju kul att titta. Och precis som jag antog var det tomt i Marc Jacobsbutiken medan Dolce Gabbana hade desto fler besökare.

Än så länge ser nämligen inte modet riktigt ut som "hemma", det är fortfarande stilettklackar och supertighta toppar som gäller och helst ska blaffiga varumärken pryda plaggen. Inte en överdimensionerad t-shirt eller ett par rundtåade ballerinas så långt ögat kan nå. (Mina grova och platta vinterstövlar har mött viss skepsis hos mina ryska kamrater, har jag noterat). Och vintage ska vi inte snacka om. Varför gammalt och använt när man kan köpa nytt?

Och det är väl inte så konstigt? Det är inte mer än 16 år sedan som det bara gick att drömma om att shoppa nåt västerländskt överhuvudtaget - och när det nu är möjligt, varför ska man inte då visa att man har råd?

No comments: