Monday, April 16, 2007

Välkommen till raggarhålan Moskva

När jag gick i högstadiet hängde vi "på byn" efter skolan. Det var alltså det man gjorde. Hängde på byn och så tittade man och pratade ibland med varandra. (Jag vet inte vad vi tittade på och inte vad vi pratade om). Ibland åkte nån raggarbil eller nån uppumpad epatraktor förbi och det dånade alltid högt ur högtalarna.

Welcome back, högstadiet! På väg hem och det är alltså måndag. Kl är 21. Ur bilarna som står brevid den tjusiga lilla pölen ("pond", Chisty Pond, det är alltså där vi bor, i "Moskvas Vasastan/Östermalm (som sagt !!!!)) hörs "Rythm is a dancer", tjejerna hänger på bilarna, killarna sitter inuti och röker. Och i parken: S.O.M D.O.M S.U.P.E.R. DET ÄR MÅNDAG! ALLA VAR PACKADE. VÄRSTA RAGGARSTÄMNINGEN!

Det är som om alla stureplansbrats samtidigt skulle införskaffa varsin epatraktor och bara lyssna på musik som spelas på Golden Hits och vara drängfulla på öl utomhus. Varje kväll.

Att detta är staden med de überlyxiga och übercoola restaurangerna, nattklubbarna och butikerna, det har jag ibland väldigt svårt få ihop.

No comments: